Walter Christmas, Peder Most

Walter Christmas-Dirckinck-Holmfeld levede i årene 1861 til 1924 og skrev en række drengebøger om Peder Most, der var en sømandsdreng fra Svendborg. Desuden skrev han en lang række både skønlitterære og faglitterære bøger.
Walter Christmas kom allerede som 14-årig ud at sejle. Han kom i den danske flåde, og deltog blandt andet i Fyllas ekspedition til Grønland i 1885. Året forinden var han blevet udnævnt til premierløjtnant i flåden.
Peder Most-figuren er sømand på skonnerten ”Karens Minde”, der via Spanien sender ham til Sydamerika, for at ende i Venezuela, hvor Peder Most og hans ven Frits bliver samlet op af kaptajnen, Don Carlos, der sejler med våben for den venezuleanske oprørere.
Peder Most og Frits vender hjem til Svendborg, hvor Peder begynder at læse til styrmand.
I de senere bind af serien komme Peder Most til Sydafrika, Indien, New Zealand, Australien og en sydhavsø, hvor han gifter sig med høvdingens datter og bliver kongen over øen.
Bøgernes beskrivelser af de indfødte på de steder som Peder Most ender, er fyldt med beskrivelser af den art, som man i dag vil kalde udpræget racistiske.
Gyldendal 1949 – 152 sider

*** Hardback – rimelig pænt eksemplar

 

30,00 kr.

Ikke på lager